Upeņu liķieris ar degvīnu
Ziemas krājumiem.
1 kg upeņu
1 l degvīna
1 vaniļas pāksts
gabaliņš ingvera (kā īkšķis, apmēram 40 g)
500 g karameļu cukura graudu
Ingveru nomizo un sagriež šķēlītēs. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski un izkasa tumšo sēkliņu masu. Pāksti sagriež gabaliņos un arī tos var pievienot liķierim. Pusi ogu saber burkā. Pievieno ingvera šķēlītes, cukura gabaliņus, vaniļas pāksti un masu. Uzber atlikušās upenes. Pārlej degvīnu. Burku aizvāko un liek tumšā vietā. Pēc divām nedēļām izfiltrē un pilda pudelēs.
Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada Nr. 16 (7. augusts)