Ķiršu un apelsīnu miziņas liķieris
Alkoholisks dzēriens no ķiršiem.
400 g ķiršu
200 g karameļu cukura graudu
1 kanēļa standziņa
3 krustnagliņas
1 ķiršu kauliņš
1 apelsīna miziņa
0,7 l degvīna
Gataviem saldskābiem ķiršiem izņem kauliņus. Sadauza vienu ķirša
kauliņu un kodoliņu samaļ, jo mazliet zilskābes garšas liķiera
buķeti tikai paspilgtinās. Bet vairāk par vienu kodoliņu likt
nedrīkst!
Apelsīnam nomizo plānu, plānu miziņu (to visvieglāk izdarīt ar
kartupeļu mizojamo nazīti). Visas sastāvdaļas liek burkā. Pārber ar
karameļu cukuru. Karameļu cukurs lēnāk kusīs nekā parastais
baltais, un tam ir mazliet citādāka garša. Pārlej ar degvīnu.
Aizskrūvē burku, liek tumšā vietā un divus mēnešus par to aizmirst.
Apmēram pēc 10 nedēļām izfiltrē, pilda pudelēs. Vēl pēc pāris
nedēļām dzēriens gatavs.
Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada Nr. 16 (7. augusts)