Ķiršu un apelsīnu miziņas liķieris

Alkoholisks dzēriens no ķiršiem. 

Ar apelsīna miziņu garšos pavisam labi!

FOTO: Shutterstock.com

Ar apelsīna miziņu garšos pavisam labi!

400 g ķiršu
200 g karameļu cukura graudu
1 kanēļa standziņa
3 krustnagliņas
1 ķiršu kauliņš
1 apelsīna miziņa
0,7 l degvīna

 

Gataviem saldskābiem ķiršiem izņem kauliņus. Sadauza vienu ķirša kauliņu un kodoliņu samaļ, jo mazliet zilskābes garšas liķiera buķeti tikai paspilgtinās. Bet vairāk par vienu kodoliņu likt nedrīkst!
Apelsīnam nomizo plānu, plānu miziņu (to visvieglāk izdarīt ar kartupeļu mizojamo nazīti). Visas sastāvdaļas liek burkā. Pārber ar karameļu cukuru. Karameļu cukurs lēnāk kusīs nekā parastais baltais, un tam ir mazliet citādāka garša. Pārlej ar degvīnu. Aizskrūvē burku, liek tumšā vietā un divus mēnešus par to aizmirst. Apmēram pēc 10 nedēļām izfiltrē, pilda pudelēs. Vēl pēc pāris nedēļām dzēriens gatavs. 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada Nr. 16 (7. augusts)

 

Sastāvdaļas