Zaļais rabarberu-piparmētru smūtijs ar 4 graudu pārslām
Bloga upene.lv autore Annija Mihelsone piedāvā smūtija recepti.
Sastāvdaļas:
350 ml auksta rīsu-mandeļu piena
2 saujas Latvijā audzētu spinātu
3-4 zariņi svaigu piparmētru
1 rabarbera kāts
1/3 glāzes Dobeles dzirnavnieka 4 graudu pārslu
5 žāvētas dateles bez kauliņiem
Pagatavošana:
1. Šo recepti bērni var pagatavot paši, vecākiem tikai nedaudz
jāpiepalīdz – lai smūtijs iegūtu vislabāko konsistenci un garšu, tā
pagatavošanā svarīgi ievērot blendēšanas secību.
2. Nomizojiet rabarbera kātu un sagrieziet to gabaliņos.
3. Blenderī ielejiet pienu un pieberiet rabarberu gabaliņus.
Blendējiet aptuveni 1min., pievienojiet pārslas un blendējiet vēl 1
min..
4. Iegūtajam dzērienam pievienojiet zaļumus, sablendējiet, tad
pievienojiet dateles un vēl nedaudz blendējiet.
5. Ja vēlaties baudīt vēsāku dzērienu, pievienojiet nedaudz ledus.
Baudiet uzreiz.