Gardas kokteiļu receptes
Novembrī, kad tik ļoti kārojas pēc kā silta un garda, lieti noder karstie dzērieni, kas var būt gan bez, gan ar alkoholu – tie lieliski piemēroti kā svētku galdam, tā vakariem, kad vienkārši gribas sasildīties.
Kokteiļu receptes vēsiem rudens
vakariem
Ja vēlies sasildīties pēc garas pastaigas rudenīgos laikapstākļos,
noteikti ir vērts baudīt kādu no gardajiem karstajiem kokteiļiem –
tos iespējams pagatavot gan ar, gan bez alkohola.
- UPENE
Nepieciešams:
40 ml Rīgas melnā balzama
50ml upeņu sulas
Pagatavošana:
Uzkarsē upeņu sulu un pievieno balzamu. Pēc vēlmes var pievienot
garšvielas, piemēram, kanēli vai krustnagliņas, savukārt, kokteiļa
maigākai versijai var nepievienot upeņu balzamu. Taču šis dzēriens
tikpat lieliski garšo arī kā atspirdzinošs kokteilis –
pasniegts ar ledu un mīļākajiem citrusaugļiem un ogām!
- ĀBOLS
Nepieciešams:
40 ml ruma
1 vesels laims
2 tējkrotes brūnā cukura
50ml ābolu sulas (garšos lieliski, ja tā būs dabīgā ābolu sula)
Pagatavošana:
Laimu sagriež daiviņās, liek glāzē, pievieno cukuru un rumu – visu sastampā. Pievieno ledu, pārlej ar ābolu sulu un kārtīgi (aptuveni 1 minūti) samaisa (ja ir vēlme, var nepievienot ledu, bet gan uzkarsēt ābolu sulu, un izdosies lielisks karstais kokteilis).
- CIDONIJA
Nepieciešams:
40 ml džina
20 ml cidoniju sīrupa
15 ml citrona sulas
1 olas baltums
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sakrata, tad pievieno ledu un sajauc vēlreiz,
sajaukto dzērienu nokāš glāzē, kas piepildīta ar ledu.
- OGA
Nepieciešams:
30 ml džina
30 ml ķiršu balzama
20 ml citrona sulas
2 karotes pūdercukura
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas (izņemot ķiršu balzamu) sašeiko ar ledu; pārlej
glāzē, pievieno ledu un pārlej ar balzamu.
Kokteiļu receptes piedāvā restorāns Pagalms.