Gardas kokteiļu receptes

Novembrī, kad tik ļoti kārojas pēc kā silta un garda, lieti noder karstie dzērieni, kas var būt gan bez, gan ar alkoholu – tie lieliski piemēroti kā svētku galdam, tā vakariem, kad vienkārši gribas sasildīties.

 

FOTO: Shutterstock.com

Kokteiļu receptes vēsiem rudens vakariem 
Ja vēlies sasildīties pēc garas pastaigas rudenīgos laikapstākļos, noteikti ir vērts baudīt kādu no gardajiem karstajiem kokteiļiem – tos iespējams pagatavot gan ar, gan bez alkohola.

 

 

  • UPENE

Nepieciešams:

40 ml Rīgas melnā balzama

50ml upeņu sulas

 

Pagatavošana:
Uzkarsē upeņu sulu un pievieno balzamu. Pēc vēlmes var pievienot garšvielas, piemēram, kanēli vai krustnagliņas, savukārt, kokteiļa maigākai versijai var nepievienot upeņu balzamu. Taču šis dzēriens tikpat lieliski garšo arī kā atspirdzinošs kokteilis –  pasniegts ar ledu un mīļākajiem citrusaugļiem un ogām!

 

  • ĀBOLS

Nepieciešams:

40 ml ruma

1 vesels laims

2 tējkrotes brūnā cukura

50ml ābolu sulas (garšos lieliski, ja tā būs dabīgā ābolu sula)

Pagatavošana:

Laimu sagriež daiviņās, liek glāzē, pievieno cukuru un rumu –  visu sastampā. Pievieno ledu, pārlej ar ābolu sulu un kārtīgi (aptuveni 1 minūti) samaisa (ja ir vēlme, var nepievienot ledu, bet gan uzkarsēt ābolu sulu, un izdosies lielisks karstais kokteilis).

 

Reklāma
Reklāma
  • CIDONIJA

Nepieciešams:

40 ml džina

20 ml cidoniju sīrupa

15 ml citrona sulas

1 olas baltums

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sakrata, tad pievieno ledu un sajauc vēlreiz, sajaukto dzērienu nokāš glāzē, kas piepildīta ar ledu.

 

 

  • OGA

Nepieciešams:

30 ml džina

30 ml ķiršu balzama

20 ml citrona sulas

2 karotes pūdercukura


Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas (izņemot ķiršu balzamu) sašeiko ar ledu; pārlej glāzē, pievieno ledu un pārlej ar balzamu.

 

Kokteiļu receptes piedāvā restorāns Pagalms.

 

Sastāvdaļas