Aromātiskā raibā bole
Dzēriens 6 personām. Pagatavošanas un ievilkšanās laiks 2 stundas.
Nepieciešams:
- 2 pudeles sausā sarkanvīna
- 1 pudele dzirkstošā vīna
- 1/2 litrs konservētu ķiršu ar sulu
- 1 maza bundžiņa konservētu ananāsu
- 3 banāni
- 3 āboli
- 3 kivi
- 3 paciņas vaniļas cukura
- mandeļu liķieris
Pagatavošana:
1. Ķiršus ar visu šķidrumu ielej boles traukā.
2. Banānus, ābolus un kivi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
Ananāsus notecina.
3. Sagatavotos augļus pievieno ķiršiem. Pielej liķieri tā, lai
augļi būtu pārklāti.
4. Pieber vaniļas cukuru, uzmanīgi samaisi un ļauj pusotru stundu
ievilkties.
5. Pielej sarkanvīnu un vēl pēc 10 minūtēm — dzirkstošo
vīnu.
No žurnāla "100 labi padomi"