Pavisam viegli pagatavojams rabarberu dzēriens (vai gāzēta limonāde)

Rabarberu laiks ir gana īss, taču leknie kāti saaug tik daudz, ka kūkās un citos saldēdienos vien tos neapēdīsi. Tā kā mūsmājās dikti garšo dažādi padzērieni un arī limonādes, tad nu ik gadu vāru arī mūsu iecienīto rabarberu dzērienu. Bet, ja kārojas ko gāzētu, tas pavisam vienkārši pārtop par limonādi.
Dzērienu jau glāzē var papildināt ar dažādām ogām – gan smuki, gan gardi.

FOTO: Shutterstock.com

Dzērienu jau glāzē var papildināt ar dažādām ogām – gan smuki, gan gardi.

Vajadzēs:

  • Trīs normāla izmēra rabarberu kātus
  • 400 g cukura (var izmantot arī medu, ja garšo)
  • 2 l ūdens

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Rabarberus nomizo un sagriež plānās ripiņās.
  2. Liek katlā, pārlej ūdeni un vāra, līdz virums uzmet pirmo burbuli.
  3. Katlu ņem nost no plīts un ļauj 3–4 stundas ievilkties, tad izkāš.
  4. Šķidrumam pievieno cukuru (vai medu), atkal to uzkarsē un maisa, līdz cukurs vai medus izkusis.
  5. Gatavo virumu atdzesē un dzer tāpat vai pievieno ledus gabaliņus, zemenes u.tml. 

 

Maniem bērniem garšo atšķaidīts dzēriens ar gāzētu dzeramo ūdeni – sanāk garda limonāde. 

Saistītie raksti