Gaiļbiksīšu tējas receptes pret elpceļu iekaisumu, bronhītu, migrēnu un citām kaitēm

Ir īstais laiks ievākt gaiļbiksītes (Primula veris)! Šie dzelteni ziedošie, skaistie augi ir lieliska tēja cīņā pret dažādām elpceļu saslimšanām. Tējām var lietot ziedus, lapas un pat saknes; gaiļbiksītes ziedus izmanto jauktajās tējās pret klepu un elpceļu iekaisumiem, dažkārt arī ikdienas tēju aromatizēšanai.
Gaiļbiksītes tējai ievācamas maijā.

FOTO: Shutterstock.com

Gaiļbiksītes tējai ievācamas maijā.

Gailbiksīšu lapu uzlējums

Gatavošana: 1 ēdamkaroti drogu aplej ar glāzi verdoša ūdens, ļauj 10 minūtes istabas temperatūrā ievilkties.
Palīdz: hipovitaminozes novēršanai, gripas, pneimonijas, bronhīta, podagras un reimatisma ārstēšanai. Gaiļbiksītes ziedus izmanto jauktajās tējās pret klepu un elpceļu iekaisumiem, dažkārt arī ikdienas tēju aromatizēšanai.

 

Gaiļbiksītes sakneņu un sakņu novārījums

Gatavošana: 1 ēdamkaroti sasmalcinātas drogas aplej ar glāzi verdoša ūdens, karsē ūdens peldē 30 minūtes, dzesē 10 minūtes. Var gatavot arī uzlējumu: 1 ēdamkaroti drogu aplej ar glāzi verdoša ūdens, ļauj 10 minūtes istabas temperatūrā ievilkties.
Lieto: pa 1 ēdamkarotei 4-5 reizes dienā pirms ēšanas elpceļu iekaisuma, hroniska traheita un bronhīta, bronhopneimonijas ārstēšanai.

Reklāma
Reklāma


Gaiļbiksīšu lakstu sula

No svaigiem gaiļbiksītes lakstiem var gatavot sulu.
Lieto: pa 1-2 ēdamkarotēm pirms ēšanas, uzdzerot ūdeni. Lieto kā organisma spēcinātāju, migrēnas, galvas reiboņa, bezmiega, garā klepus ārstēšanai.

Saistītie raksti