Laiks sākt iztukšot saldētavu! Aromātiskais un sildošais zemeņu-piparmētru dzēriens. RECEPTE
"Ir laiks sākt iztukšot saldētavas, kur noglabātās ogas ir kā radītas sildošu, aromātisku karsto dzērienu pagatavošanai," aicina Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis un atklāj brīnumgarda dzēriena recepti.
Nepieciešams:
- 400 g saldētu zemeņu
- 2 litri ūdens
- cukurs pēc garšas
- 1 laims
- 2 apelsīni
- 2 smaržīgie pipari
- 4–5 plānas šķēlītes svaiga ingvera
- tējkarote kaltētu piparmētras lapu.
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas liek katlā (piparmētru lapas un garšvielas ieteicams ietīt marles sainītī). Laimu un apelsīnus pārgriež uz pusēm, sulu izspiež katlā, apelsīna pusītes pievieno dzērienam un visu lēnām karsē apmēram 30 minūtes, tad nokāš.
Ieteikumi
- Smaržīgie pipari dos dzērienam koķetu noti, jo tie lieliski sader ar zemenēm.
- Cukuru var nepievienot, bet jau gatavam dzērienam pielikt medu, kas piešķirs papildu garšas niansi.
- Savukārt ogas var iemaisīt konditorejas mīklā vai pagatavot ātro ievārījumu, vai apēst ar pankūkām vai vafelēm.