Liec lietā saldētās ogas un pagatavo karsto Ziemassvētku dzērienu. RECEPTE
“No saldētām ogām var gatavot aromātisku, karstu ziemas dzērienu! Droši var eksperimentēt, miksējot dažādas ogas ar saldētu vai svaigu augļu gabaliņiem, augļu un ogu sulām. Apelsīna mizas vietā, ko itin bieži pievieno karstajiem dzērieniem, var likt mandarīnu mizas, kas piešķirs dzērienam ne tik ierastu noti,” iesaka Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
Nepieciešams:
- 200–300 g saldētu upeņu, jāņogu vai ķiršu
- 1 litrs ūdens
- 1 litrs ābolu vai gaišo vīnogu sulas
- 2–3 krustnagliņas
- kanēļa standziņas
- sauja kaltētu citrona vai apelsīna miziņu vai miza no svaiga apelsīna
- 2 smaržīgie pipari
- šķipsna muskatrieksta
- 1 kardamona sēkliņa
Pagatavošana
- Liek katlā saldētās ogas, sulu, ūdeni un garšvielas, lēnām – apmēram 30 minūtes – karsē, bet nevāra.
- Pēc tam jāļauj virumam nedaudz atdzist, jo garšvielām vajag laiku, lai tās pilnībā atvērtos.
- Tagad nokāš caur sietu un dzer. Var izdekorēt ar apelsīna šķēli, kanēļa standziņu vai jebko citu.
Ieteikums
No pāri palikušajām ogām var pagatavot ātro ievārījumu: pievieno 200 ml ūdens, nedaudz cukura, 1–2 ēdamkarotes kartupeļu cietes, mazliet citrona sulas un maisot uzvāra.