Bērzu sula

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1. variants

Svaigu bērzu sulu lej traukā, pievieno cukuru, rozīnes, citronu (uz 1l sulas 12 - 15 g cukura, 4 g rozīņu, 1/10 citrona), aizvāko, patur istabas temperatūrā 3- 5 dienas. Pēc tam novieto vēsā telpā. Lietojama pēc 15 - 20 dienām.

2.variants

Svaigu bērza sulu lej stikla burkā (3l) vai balonā (10,15, 25l ar klūdziņu vai sakņu pinumu ietvaru), pieliek dažas rudzu maizes garozas, citrona miziņu izvilkumu (uz 1l sulas 1 tējkaroti izvilkuma), aizvāko un novieto vēsā vietā(5 - 10 grādos). Pēc 4 - 6 nedēļām sula būs ar patīkamu ieskābu garšu. Ja vēlas, saldina ar cukuru vai medu un dzer vasaras karstajās dienās kā atspirdzinošu dzērienu. Citrona miziņu izvilkums: citrona miziņu dzelteno kārtiņu pārlej ar spirtu vai degvīnu un patur, līdz spirts vai degvīns iekrāsojas un ir ar īpatnējo cirtona garšu un smaržu. Tāpat gatavo izvilkumu no apelsīnu miziņām.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

 

Sastāvdaļas

  • Citrons
  • Rozīnes
  • Cukurs
  • Svaiga bērzu sula