Dzēriens "Pēdējais sniegs"

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cukuru samaisa ar kakao, pievieno nedaudz vaniļas. Olu dzeltenumus atšķaida ar 1 ēdamkaroti piena, pārējo pienu uzvāra, samaisa ar cukuru un kakao. Karstu lej olu dzeltenumā, izmaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās. Ar tējkaroti tās liek verdošā ūdenī un karsē pusminūti (nevāriet – olas baltums saplaks). Ja dzērienu pasniedz karstu, glāzes izskalo ar karstu ūdeni, iepilda dzērienu un uzliek olas baltuma „sniegu”. Dzērienu var pasniegt arī atdzesētu, glāzēs iepriekš ieberot tējkaroti sasmalcināta ledus. Olas baltuma vietā var uzlikt saputota krējuma „sniegu” un apkaisīt to ar sarīvētu šokolādi.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Olas - 2.gab
  • Kakao - 2.ēd. kar.
  • Cukurs - 1/2.glāze
  • Piens - 1/2.l
  • Vaniļa