Rabarberu dzēriens

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rabarberu kātus noskalo, sagriež šķērsām plānās ripiņās, pārlej ar ūdeni. Uzvāra un ļauj 3 - 4 stundas ievilkties, tad izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra, atdzesē. Cukuru vai aizstāt ar medu (150 g) vai citronu sīrupu

Citronu sīrupa recepti atradīsi: Virtuve/Dzērieni/Bezalkoholiskie dzērieni/Citronu sīrups

 

Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 100 - 120.g
  • Ūdens - 1.l
  • Rabarberu kāti - 200 - 250.g
  • Citrona vai kanēļa miziņa