Gatavojam Līgo svētkiem medus kvasu!

Ja esi kvasa cienītājs, šoreiz Līgo svētkiem pagatavo to pats!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ūdenī izšķīdina 2/3 medus, pieliek raugu un apiņu novārījumu. Kad virsū parādās putas, tad pieliek pārējo ūdenī izšķīdināto medu. Var dzert tūlīt pēc uzraudzēšanas vai arī sapildīt pudelēs. Lai kvasam būtu tumšāka krāsa, pirms raudzēšanas tam pievieno 0.5 kg iesala ekstrakta. Lai pastiprinātu raksturīgo medus garšu, raudzēšanas laikā kvasam pievieno bišu sūnas kopā ar bišu maizi. Var pievienot arī šķēlēs sagrieztu citronu.

Recepte no grāmatas: Azaids lauku sētā/M. Pētersone.- Rīga: Zinātne, 1989
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ūdens - 10.l
  • Medus - 1.kg
  • Raugs - 50.g
  • Apiņi - 15.g