Siltalus

Īpaša recepte - alus, kas savārīts kopā ar pienu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vidzemnieces siltalu vāra šādi: svaigu pienu uzvāra, tam pielej pašadarinātu alu, samaisa un tūdaļ dzer.

Parasti uz trim mēriem piena ņem vienu mēru alus. Tas gan atkarīgs no alus sūruma. Atšķaidot pienu ar mājas alu, stipri jāsakuļ, lai piens nesaiet ziedos. Iecienīts piestrēbiens pie brokastīm, tējas vai kafijas vietā.

Kurzemnieces vārošam pienam piekuļ ne vien alu, bet arī olas un cukuru. Tad siltalus jau ir dzēriens ciemiņiem.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mājas alus
  • Piens