Dzirkstošā bole ar arbūzu un zemenēm
Apkopojam dzirkstošu dzērienu receptes vasaras dārza svētkiem!
4 - 6 personām
Avenes noskalo. Katliņā liek apm. 800 g no avenēm. Pievieno cukuru un ūdeni.
Maisījumu uzkarsē uz lēnas uguns. Vāra apm. 15 minūtes.
Maisījumu labi saputo. Tad izkāš caur sietu un šķidrumu ievieto ledusskapī.
Īsi pirms pasniegšanas no arbūza izņem sēklas. No mīkstuma ar karoti veido mazas bumbiņas.
Zemenes notīra un pārgriež uz pusēm. Zemenes, arbūza gabaliņus un atlikušās veselās avenes (apm. 200 g) pievieno atdzesētajam šķidrumam.
Bolei pielej dzirkstošo vīnu un pasniedz nekavējoties.
Arbūzu var aizvietot ar konservētu persiku vai saldas melones gabaliņiem.
Sastāvdaļas
- Ūdens - 400.g
- Cukurs - 130.g
- Arbūzs - 500.g
- Pudele sausa dzirkstošā vīna vai šampanieša
- Zemenes - 500.g
- Avenes - 1.kg