Kā pagatavot ķiršu liķieri - recepte
Recepte no Helmas klubiņa pavārgrāmatas.
Ķiršus noskaloju, izņemu kauliņus, saberu traukā (vislabāk palielā pudelē), uzberu cukuru, pievienoju krustnagliņas, vanilīnu, kanēli, rīvētu muskatriekstu un novietoju saulē uz 8-10 dienām. Pēc tam pievienoju spirtu, 4-5 nedēļas noturu, izkāšu un pildu pudelēs.
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Muskatrieksts - 1.gab
- Kanēlis - 10.g
- Vanilīns - 2.g
- Krustnagliņas - 6 - 7.gab
- Cukurs - 1.kg
- Ķirši - 2.kg
- Spirts - 1/2.l