Zivju frikadeles bērniem. Var gatavot arī Airfryer
Kad mazulis sasniedzis septiņu astoņu mēnešu veucmu un ēdienkartē ir ieviesti ne vien dārzeņi un augļi, bet arī graudaugi un gaļa, var sākt piedāvāt zivi. Ieteicams sākt ar mazāk trekno zivi (zandartu, heku, mencu, vēdzeli), lai to būtu vieglāk pārstrādāt gremošanas traktam, un tad piedāvāt arī treknākas zivis (lasi, foreli, sardīni, skumbriju, tunci). Kad zivis kādu laiku jau bijušas bērna ēdienkartē, varam gatavot zivju frikadeles – tās garšos arī lielajiem bērniem, kā arī pieaugušajiem!
Sastāvdaļas
- 200 g zivs filejas
- 1 olas dzeltenums
- 1 ēdamk. saldā krējuma
- 1 ēdamk. mannā
- 1 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu vai diļļu
- 1 ēdamk. izkausēta sviesta
- sāls pēc garšas (var arī nepievienot)
Gatavošana:
- Zivs filejas samaļ 2 reizes, pievieno olas dzeltenumu, mannu, zaļumus, krējumus, sviestu, sāli.
- No zivju masas izveido frikadeles, vāra ūdenī 15 - 20 minūtes.
- Ūdenī var novārīt uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, kartupeļu kubiņus, pēc tam likt vārīt zivju frikadeles – būs garda zupa!
- No šīs masas var izveidot kotletes, apviļāt miltos, nedaudz apcept, pēc tam cepeškrāsnī sautēt.
- Tāpat var veidot kotletes un cept karstā gaisa fritierī jeb Airfryer.
- Pasniedz ar sutinātiem dārzeņiem, piemēram, ziedkāpostiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004