Ķiļķeni
Ieberiet miltus lielā bļodā. Pievienojiet olas, olas dzeltenumu, sāli un tik daudz ūdens, lai veidotos bieza, viendabīga masa. Mīciet masu ar rokām, līdz tā atlec no bļodas malām. Pannā uzkarsējiet sālītu ūdeni. Izveltnējiet mīklu un sadaliet to mazās desiņās. Metiet tās vārošājā ūdenī. Tikko ķiļķeni uzpeld, ņemiet tos ārā un noskalojiet zem auksta ūdens. Cepamajā pannā uzkarsējiet sviestu un ķiļķenus nedaudz apcepiet.
Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata māmiņām, kas ir tuvu nervu sabrukumam. 50 ēdieni, kas patiešām garšo bērniem. – Rīga: Zvaigzne ABC, 2009
Sastāvdaļas
- Milti - 2.tases
- Olas - 2.gab
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Sāls
- Sviests - 1/2.paciņa