Lipīgais cālis
Šajā ēdienā apvienojas saldais un skābais, tas ir vienkārši pagatavojams, garšo patiešām lieliski un ir jāēd ar pirkstiem. Turklāt lipīgais cālis patīk mammām, jo parasti tiek notiesāts divu minūšu laikā.
Sagrieziet cāļa krūtiņu plānās strēmelēs. Sajauciet visas pārējās sastāvdaļas bļodā, izveidojot marinādi. Ielieciet gaļas strēmeles marinādē un novietojiet ledusskapī vismaz uz 1 stundu. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Uzlieciet cāļa gaļas strēmeles uz cepamā papīra, kas ieklāts cepešpannā, un lieciet cepeškrāsnī. Pēc 10 minūtēm izņemiet pannu no krāsns, apgrieziet strēmeles otrādi, pārlejiet ar atlikušo marinādi, pārkaisiet ar cukuru un pipariem. Cepiet vēl 10 minūtes, līdz gaļas strēmeles karamelizējušās.
Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata māmiņām, kas ir tuvu nervu sabrukumam. 50 ēdieni, kas patiešām garšo bērniem. – Rīga: Zvaigzne ABC, 2009
Sastāvdaļas
- cāļu krūtiņas - 6.gab
- Skidrs medus - 3.ēd.k.
- Sojas mērce - 2.ēd.k.
- Maigas sinepes - 1.ēd.k.
- Saulespuķu eļļa - 3.ēd.k.
- maigi pipari (ja vēlaties).šķipsniņa
- brūnais graudu cukurs.šķipsniņa