Biezpiena klimpiņas

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Īsti nezināju kā nosaukt šo brīnumu, tad nu, lai būtu biezpiena klimpas :)

Precizējums sastāvdaļām:  ap 6 ēd.k mannā, tas atkarīgs cik mitrs biezpiens; cukurs pēc garšas ap 2-3 ēd.k
Biezpienam pievienojam cukuru, vaniļu, pagaršojam, vai pietiekami salds. Tad piemaisām olu un pa karotītei maisām iekšā mannā. Man bija diezgan mitrs biezpiens, varbūt sausākam pietiks ar 5 ēd.k mannā. Kārtīgi izmaisām un atstājam, lai mannā uzbriest, kādas 30-50 minūtes. Ik pa laikam apmaisam.



Kad mannā uzbriedis, masa ir diezgan bieza, bet tomēr pie rokām līp.Tādēļ saslapinām rokas aukstā ūdenī un veidojam biezpiena bumbiņas. Liekam vārīties lielā daudzumā ūdens līdz bumbiņas uzpeld, tad pagaidām vēl 1 min. un ņemam ārā. Liekam cepamtraukā visas bumbiņas un pārlejam ar 300 ml skābo krējumu, kam pievienots cukurs arī pēc garšas - ap 2 ēd.k. Cepamtrauku pārklājam ar foliju un liekam cepties 180 grādos 20 minūtes. Krējumam var pievienot magones vai kokosriekstu skaidiņas.
Pasniegt var ar ķīsēli, ar ievārījumu, ar vaniļas mērci vai vienkārši pārkaisīt ar riekstiem, vai krāsainiem cukura graudiņiem.
Pasniedzam kā vēlamies, kā pašiem garšo.
Bumbiņām pa vidu var ielikt ogas.


 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 360.g
  • Manna - 6.ēd.k.
  • Ola
  • Cukurs - 2 - 3.ēd.k.
  • Vaniļas cukurs - 1 .paciņa
  • Skabais krejums