Biezpiena klimpiņas
Īsti nezināju kā nosaukt šo brīnumu, tad nu, lai būtu biezpiena klimpas :)
Precizējums sastāvdaļām: ap 6 ēd.k mannā, tas atkarīgs cik
mitrs biezpiens; cukurs pēc garšas ap 2-3 ēd.k
Biezpienam pievienojam cukuru, vaniļu, pagaršojam, vai pietiekami
salds. Tad piemaisām olu un pa karotītei maisām iekšā mannā. Man
bija diezgan mitrs biezpiens, varbūt sausākam pietiks ar 5 ēd.k
mannā. Kārtīgi izmaisām un atstājam, lai mannā uzbriest, kādas
30-50 minūtes. Ik pa laikam apmaisam.
Kad mannā uzbriedis, masa ir diezgan bieza, bet tomēr pie rokām
līp.Tādēļ saslapinām rokas aukstā ūdenī un veidojam biezpiena
bumbiņas. Liekam vārīties lielā daudzumā ūdens līdz bumbiņas
uzpeld, tad pagaidām vēl 1 min. un ņemam ārā. Liekam cepamtraukā
visas bumbiņas un pārlejam ar 300 ml skābo krējumu, kam pievienots
cukurs arī pēc garšas - ap 2 ēd.k. Cepamtrauku pārklājam ar foliju
un liekam cepties 180 grādos 20 minūtes. Krējumam var pievienot
magones vai kokosriekstu skaidiņas.
Pasniegt var ar ķīsēli, ar ievārījumu, ar vaniļas mērci vai
vienkārši pārkaisīt ar riekstiem, vai krāsainiem cukura
graudiņiem.
Pasniedzam kā vēlamies, kā pašiem garšo.
Bumbiņām pa vidu var ielikt ogas.
Sastāvdaļas
- Biezpiens - 360.g
- Manna - 6.ēd.k.
- Ola
- Cukurs - 2 - 3.ēd.k.
- Vaniļas cukurs - 1 .paciņa
- Skabais krejums