Pamatrecepte pusdienu putriņai. Dārzeņu, kartupeļu un gaļas putriņa
1 porcijai no 6 mēnešu vecuma.
Pagatavošana: 30 min
180 kcal, 6 g olbaltumvielu, 11 g tauku, 14 g ogļhidrātu
Sastāvdaļas:
1 kartupelis (aptuveni 50 g)
100 g burkānu
20 g kapātas vai smalki sagrieztas liesas gaļas (cūkgaļas, vistas, jēra vai liellopu gaļas)
2-3 ēdamk. ābolu sulas
1 ēdamk. rapšu eļļas
Gatavošana:
1. Kartupeli nomazgā un ar visu mizu vāra 15-20 minūtes.
2. Burkānus nomazgā, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā un kopā ar gaļu un 3 ēdamkarotēm ūdens sautē 15 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl 1 ēdamkaroti ūdens.
3. Kartupeli nomizo, sagriež mazos gabaliņos un kopā ar ābolu sulu un rapšu eļļu pievieno burkāniem un gaļai. Sablenderē.
Padoms: kā vairot dzelzi
Mazulim pēc sešu mēnešu vecuma gaļa ir svarīgs dzelzs avots, jo pirms dzimšanas organismā radītās dzelzs rezerves ir izsmeltas. Ar dzelzi sevišķi bagāta ir sarkanā gaļa, piemēram, liellopu vai jēra gaļa. Ābolu sulā esošais C vitamīns palīdz to labāk uzņemt.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs