Cukini putriņa ar jēra gaļu. Recepte mazuļiem
4 vai 5 porcijām no 6 mēnešu vecuma.
Gatavošana: 35 min.
1 porcijā: 150 kcal, 6 g olbaltumvielu, 11 g tauku, 6 g ogļhidrātu
Sastāvdaļas:
250 g kartupeļu
300 g cukini
100 g maltas jēra gaļas
300 g tomātu
4-6 nepilnas ēdamk. rapšu eļļas
Gatavošana:
1. Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu vāra 20-25 minūtes. Vienlaikus nomazgā cukini, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Kopā ar jēra gaļu sautē 15 minūtes.
2. Tomātus krusteniski iegriež, applaucē verdošā ūdenī, tad nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
3. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un kopā
ar tomātiem pievieno cukini un jēra gaļai. Visu rūpīgi sablenderē, atdzesē un sadala porcijās. Katrai porcijai pirms sasaldēšanas vai pēc atlaidināšanas pievieno 1 nepilnu ēdamkaroti eļļas.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv