Kartupeļu putriņa ar tītara gaļu. Piebarojuma recepte zīdainim
4 vai 5 porcijām no 7 mēnešu vecuma
Gatavošana: 30 min
1 porcijā: 150 kcal, 6 g olbaltumvielu, 10 g tauku, 8 g ogļhidrātu
Sastāvdaļas:
250 g salātu gurķa,
250 g kartupeļu,
250 g maigu kāļu,
100 g tītara krūtiņas filejas,
1/4 vājas piparmētru tējas,
4-6 nepilnas ēdamk. rapšu eļļas
Gatavošana:
1. Gurķi nomazgā, nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar tējkaroti iztīra sēklas. Mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
2. Kartupeļus un kāļus nomazgā, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Tītara krūtiņu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež plānās strēmelītēs. Visu liek piparmētru tējā. Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes.
3. Pievieno gurķi un smalki sablenderē. Sadala porcijās, katrai porcijai pirms sasaldēšanas vai pēc atlaidināšanas pievieno 1 nepilnu ēdamkaroti eļļas.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv