Brokoļu un auzu putriņa. Recepte mazuļa piebarojumam
4-6 porcijām no 6 mēnešu vecuma.
Gatavošana: 30 min
1 porcijā: 140 kcal, 3 g olbaltumvielu, 8 g tauku, 13 g ogļhidrātu
Sastāvdaļas:
500 g brokoļu
250 g kartupeļu
50gaužu pārslu
75 ml ābolu sulas
4-6 nepilnas ēdamk. rapšu eļļas
Pagatavošana:
1. Brokoļus nomazgā, notīra un sadala rozetēs, kātiņus nomizo un sagriež gabaliņos. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
2. Mazā katliņā uzkarsē 1/4l ūdens, ieber brokoļus un kartupeļus, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
3. Ieber auzu pārslas un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Putriņu noņem no uguns. Iemaisa ābolu sulu un visu rūpīgi sablenderē. Sadala porcijās. Katrai porcijai pirms sasaldēšanas vai pēc atlaidināšanas pievieno
1 nepilnu ēdamkaroti eļļas.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv