Brokoļu un auzu putriņa. Recepte mazuļa piebarojumam

4-6 porcijām no 6 mēnešu vecuma.

Putriņas gatavošanas laiks - 30 minūtes. Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

FOTO: Publicitātes foto

Putriņas gatavošanas laiks - 30 minūtes. Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

Gatavošana: 30 min

1 porcijā: 140 kcal, 3 g olbaltumvielu, 8 g tauku, 13 g ogļhidrātu

 

Sastāvdaļas:

500 g brokoļu

250 g kartupeļu

50gaužu pārslu

75 ml ābolu sulas

4-6 nepilnas ēdamk. rapšu eļļas

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Brokoļus nomazgā, notīra un sadala rozetēs, kātiņus nomizo un sagriež gabaliņos. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

2. Mazā katliņā uzkarsē 1/4l ūdens, ieber brokoļus un kartupeļus, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

3. Ieber auzu pārslas un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Putriņu noņem no uguns. Iemaisa ābolu sulu un visu rūpīgi sablenderē. Sadala porcijās. Katrai porcijai pirms sasaldēšanas vai pēc atlaidināšanas pievieno

1 nepilnu ēdamkaroti eļļas.

 

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv