Ābolu un auzu pārslu maizītes
No 10. līdz 12. mēnesim
30 maizītēm
Gatavošana: 40 min
Raudzēšana: 40-45 min
Cepšana: 24 min
1 maizītē: 90 kcal, 2 g olbaltumvielu, 3 g tauku, 13 g ogļhidrātu
Sastāvdaļas:
125 ml ābolu sulas
100 g sviesta vai margarīna
3 ēdamk. medus
1-2 āboli
300 g miltu
200 g auzu pārslu
1 paciņa sausā rauga
sāls
cepampapīrs plātij
milti
Gatavošana:
1. Uzsilda ābolu sulu un tajā izšķīdina taukvielas un medu. Ābolus nomizo un sarīvē.
2 Miltus, auzu pārslas un raugu rūpīgi samaisa un samīca kopā ar ābolu sulu, āboliem un 1/2 tējkarotes sāls, lai izveidotos elastīga mīkla. Ja nepieciešams, pievieno vēl 2-3 ēdamkarotes šķidruma, jo mīkla vēl uzbriedīs. Pārklāj ar dvieli un uz pusstundu novieto siltumā, lai rūgst.
3 Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai (līdz 180 °C gaisa cirkulācijas krāsnī). Divās plātīs ieklāj cepampapīru. Mīklu vēlreiz samīca. Ar miltainām rokām nogriež plūmes lieluma mīklas gabaliņus, izveido maizītes un liek uz plāts. Atstāj 10-15 minūtes, lai vēlreiz uzrūgst, tad apziež ar ūdeni. Liek krāsns vidusdaļā un cep 12 minūtes. Pēc tam cep maizītes otrajā plātī.
VARIANTS: PIKANTAS MAIZĪTES
Aizvietojiet ābolu sulu ar burkānu sulu un rīvētus ābolus - ar svaigi rīvētu burkānu skaidiņām.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv