Ābolu un auzu pārslu maizītes

No 10. līdz 12. mēnesim

Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

30 maizītēm

Gatavošana: 40 min

Raudzēšana: 40-45 min

Cepšana: 24 min

1 maizītē: 90 kcal, 2 g olbaltumvielu, 3 g tauku, 13 g ogļhidrātu

 

Sastāvdaļas: 

125 ml ābolu sulas

100 g sviesta vai margarīna

3 ēdamk. medus

1-2 āboli

300 g miltu

200 g auzu pārslu

1 paciņa sausā rauga

sāls

cepampapīrs plātij

Reklāma
Reklāma

milti

 

Gatavošana:

 

1. Uzsilda ābolu sulu un tajā izšķīdina taukvielas un medu. Ābolus nomizo un sarīvē.

2 Miltus, auzu pārslas un raugu rūpīgi samaisa un samīca kopā ar ābolu sulu, āboliem un 1/2 tējkarotes sāls, lai izveidotos elastīga mīkla. Ja nepieciešams, pievieno vēl 2-3 ēdamkarotes šķidruma, jo mīkla vēl uzbriedīs. Pārklāj ar dvieli un uz pusstundu novieto siltumā, lai rūgst.

3 Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai (līdz 180 °C gaisa cirkulācijas krāsnī). Divās plātīs ieklāj cepampapīru. Mīklu vēlreiz samīca. Ar miltainām rokām nogriež plūmes lieluma mīklas gabaliņus, izveido maizītes un liek uz plāts. Atstāj 10-15 minūtes, lai vēlreiz uzrūgst, tad apziež ar ūdeni. Liek krāsns vidusdaļā un cep 12 minūtes. Pēc tam cep maizītes otrajā plātī.

 

VARIANTS: PIKANTAS MAIZĪTES

Aizvietojiet ābolu sulu ar burkānu sulu un rīvētus ābolus - ar svaigi rīvētu burkānu skaidiņām.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv

 

 

Sastāvdaļas