Ogu putriņa mazulim
1 porcijai no 6 mēnešu vecuma. Vakariņas.
Gatavošana: 15 min
220 kcal, 10 g olbaltumvielu, 9 g tauku, 25 g ogļhidrātu
Sastāvdaļas:
200 ml pilnpiena,
3 ēdamk. pilngraudu pārslu zīdaiņiem (20 g, piemēram, Alnatura četrgraudu putriņa),
3 ēdamk. aveņu vai zemeņu (80 g)
Gatavošana:
1. Pienu uzsilda un iemaisa pārslas. Uzvāra un maisot 1-2 minūtes (atbilstoši norādei uz iesaiņojuma) turpina vārīt.
2. Ogas rūpīgi sablenderē. Biezeni izberž caur blīvu sietiņu, lai atdalītu sēkliņas. Ogu biezeni rūpīgi iemaisa gatavajā piena putriņā.
PADOMS
Ja zīdainis jau ir pieradis ēst ar karotīti, pietiks, ka ogas tikai saspaidīsiet. Labi garšo arī ar persiku un mango biezeni.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv