Bumbieru un rīsu putriņa. Piebarojums zīdainim
Vakariņas. 1 porcijai no 6 mēnešu vecuma.
Gatavošana: 10 min 240 kcal, 9 g olbaltumvielu, 9 g tauku, 31 g ogļhidrātu
Sastāvdaļas:
200 ml pilnpiena,
20 g pilngraudu rīsu tumes,
50 g mīksta bumbiera,
4 tējk. bumbieru sulas
Gatavošana:
1. Pienu uzsilda un tajā iepūto rīsu tumi. Maisījumu uzvāra un uz lēnas uguns maisot briedina 3 minūtes.
2. Bumbieri nomazgā, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Kopā ar bumbieru sulu pievieno putriņai un sablenderē. Putriņu rūpīgi samaisa.
VARIANTS: ĒŠANAI AR KAROTĪTI
Iztiek bez sulas, ņem dubultu daudzumu bumbieru un saspaida gabaliņos.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv