Spēka recepte pavasarim: ātrā zupiņa
Mans gadu vecais puika vēl pats neko sagriezt un sakapāt neprot, bet virtuvē bez viņa neiztikt. Katru lietu, ko lieku katlā, viņam parasti vajag "izcilāt" un "izčamdīt".
"Ātrajai zupiņai" parasti izmantoju buljonu, ko esmu ieguvusi, gatavojot auksto gaļu. Tā nu ņemu šo buljonu un uz plīts vāru.
Kad buljons uzvārījies, lieku klāt nomazgātus, nomizotus un sarīvētus burkānus.
Kad burkāni pavārījušies kādas 10 minūtes, beru klāt puķkāpostus. Pašās beigās pielieku cukini.
Pavāru vēl 5 minūtes un gatavs! Atliek pielikt krējumu un
nelielus gabaliņus no aukstās gaļas atlikumiem.
Dēliņš sajūsmā.
Iesūtījusi: Jurāte Babre, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece
Sastāvdaļas
- Buljons
- Burkāni
- Puķkāposti
- Cukinī
- Krejums