Cepta ola rupjmaizes ietvarā. Ideja pusdienu kārbiņai

Smaržīgas maizītes ar olu viducī un kraukšķgu garoziņu. Gatavošanas procesā var piedalīties arī bērns.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vajadzēs:

rupjmaizi

olas

sāli un citas garšvielas pēc izvēles

zaļumus, ja ir pa rokai

 Ņemu rupjmaizes šķēli, ar piparkūku formiņu izspiežu caurumu.

Lieku pannā, nedaudz apcepu un tad tajā caurumā ielieku vienu olu, pārkaisu ar zaļumiem un nedaudz sāli, apcepu no abām pusēm un ir gatavs.

Šādu maizīti mēs arī šad un tad ēdam brokastīs.

 

Reklāma
Reklāma

VĒL DAŽAS IDEJAS

* kā vēl vienu variantu varētu izmantot tvaicētu vistas fileju kopā ar dārzeņiem, jo tie arī manam puikam iet pie sirds :) 

 

* klāt noteikti vēl varētu pielikt svaigu gurķi sagrieztu strēmelītēs, kā arī tomātiņus, kāļus, burkāniņus, ko pagrauzt kādā no starpbrīžiem.

 

* kā saldu našķīti klāt pieliktu - apgrauzdētas auzu pārslas kopā ar rozīnēm, kukurūzas pārslām un karamelei pieliktu cukuru vai medu, kad tie atdziest, tos var sagriezt kā batoniņus, var arī apmērcēt šokolādē, lai izveidojas glazūriņa, bet var iztikt arī bez tā.

 

 

Lai labi garšo! :)

Iesūtījusi Gunta Misāne, konkursa Veselīgas idejas pusdienu kārbiņai dalībniece

Foto no mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas