Bulgura putra - brokastu ideja mazuļiem
1 – 3 gadu veci bērni ēdienu uztver savādāk nekā pieaugušais cilvēks. Ja pieaugušais saprot, ka vizuāli nepievilcīgs ēdiens var būt garšīgs, tad bērns vispirms “apēd” ar acīm un tikai tad izvēlas, vai šo ir vērts likt mutē. Tāpēc ir svarīgi, īpaši tiem bērniem, kas nav labi ēdāji, brokastis pasniegt radoši, lai brokastis ir daļa no rotaļas.
Enerģijai – bulgura* putra
Ar putru nevienu vairs nepārsteigsi – tā ir klasiskā vērtība, kas nodrošina bērna organismu ar enerģijas padevi jau no paša rīta, lai viņam ir spēks mācīties un rotaļāties. Taču ir arī putru jomā ir moderni jaunpienacēji. Iepazīstaties – bulgura putra ar ķirbi un karamelizētu ābolu!
Nepieciešams:
- Bulgurs – 150 g
- Piens – 1 glāze
- Ķirbis – 100 g
- Ābols – 1 gabals
- Sviests – 2 lielās karotes
- Cukurs – 1 lielā karote
- Ūdens – 1 glāze
- Sāls
- Kanēlis
Pagatavošana:
Bulguru izskalojiet un pārlejiet ar pienu, atstājot vārīties uz plīts. Ķirbi sagrieziet nelielos kubiciņos. Kad piens uzvārījies, pievienojiet sāls šķipsnu un sagrieztu ķirbi. Vārīt uz lēnā uguns 15 minūtes, pievienot sviestu, un, ja prasās, mazliet vanilīna. Pēc šo ingredientu pievienošanas vārīt vēl 5 minūtes. Ābolu (ieteicams ņemt skābo zaļo ābolu) atbrīvot no mizas un sagriezt kubiciņos. Uz pannas izkausēt sviestu, pielikt klāt sagrieztus ābolus, pārbērt ar cukuru un cept, līdz cukurs sāks karamelizēties. Pievienojiet putrai ābolus un brokastis gatavas!
*Bulguru gatavo, cieto kviešu graudus attīrot, tvaicējot, žāvējot un samaļot īpašās akmens dzirnavās. Apstrādes laikā bulgurs nezaudē graudos esošos vitamīnus.
Receptes autore - uztura speciāliste Ksenija Andrijanova