Krāsainas pankūkas - idejas mazuļa svētku galdam
Bērnus ļoti uzrunā spilgtas, krāsainas konfektes un kūciņas, taču mēs nekad nevaram būt droši par to sastāvu. Cik daudz cukura ir iekšā, kādas krāsvielas izmantotas, vai produkts satur transtaukskābes? Krāsainas lietas var cept arī mājās!
Pankūkām nepieciešams
- Milti – 2 glāzes
- Piens – 2.5 glāzes
- Cukurs – 1 lielā karote
- Sāls – 0.5 tējkarotes
- Soda – 0 5. Tējkarotes
- Olīveļļa – 1 lielā karote
Dabīgajām krāsvielām
- Svaigi spiesta biešu sula – rozā
- Puse tējkarotes kurkumas – dzeltens
- Svaigi spiesta spinātu sula vai smalki blenderēti spināti – zaļš
- Svaigi spiesta burkānu sula – oranžs
- Melleņu sula – violets
- 2 lielās karotes kakao – šokolādes
Pagatavošana
Sakuliet olas ar cukuru, sāli un olīveļļu, pievienojiet miltus un
samaisiet visu kopā. Tad lejiet klāt siltu pienu,
sviestu un pievienojiet sodu. Lai mīkla veidojas viendabīga,
sajauciet visu ar mikseri. Iegūto pankūku mīklu sadalīt tik
daudz daļās, cik krāsu pankūkas paredzēts izcept. Katrai
pankūku mīklas daļai pievienojiet savu dabīgo krāsvielu līdz
tiek iegūta optimāla konsistence un krāsas intensitāte. Cept
kā parasti.
Receptes autore - uztura speciāliste Ksenija
Andrijanova