Ābolu kūka - recepte bez piena

Arvien biežāk bērnu ēdienkartē nākas ievērot stingrus ierobežojumus - nedrīkst lietot glutēnu saturošus produktus, olas, pienu vai kādi citu ikdienā tik ierastu un, šķiet, neaizstājamu produktu. Tomēr tas nenozīmē, ka ēdienkarte tāpēc kļūst garlaicīga un vienmuļa. Recepti, kas noderēs tiem, kas uzturā nedrīkst lietot piena produktus, sagatavojusi uztura speciāliste Ksenija Adrijanova. 

Ābolu laikā šī kūka būs īpaši iecienīta.

FOTO: Shutterstock.com

Ābolu laikā šī kūka būs īpaši iecienīta.

Nepieciešams: 

  • Olas – 2 gab
  • Augu eļļa – ¾ glāzes
  • Brūnais cukurs – 1 glāze
  • Milti – 2 glāzes
  • Kanēlis – 2 tējk.
  • Soda – 1 tējk.
  • Nomizoti, sagriezti ābolu – 4 glāzes
  • Sāls šķipsna

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana: 
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Olas un eļļu saputo blenderī. Pievieno cukuru, miltus, kanēli, sodu un sāli. Visu labi samaisa. Iekšā iemaisa ābolus un iegūto masu ielej formā. Cep 30 – 40 min un atdzesē.