Radošas receptes no graudu pārslām bērniem, kas neēd auzu putru
Auzu pārslu putra jau izsenis ir kā simbols veselīgām, sātīgām un uzturvielām bagātām brokastīm. Tomēr ko darīt, ja bērnam šī vērtīgā putra neiet pie sirds?
Rakstu sēriju "Brokastu spēks visai ģimenei" atbalsta "Herkuless"
Sertificēta uztura speciāliste Gundega Rudzīte-Aņiščenko iesaka – ja bērns brokastīs atsakās ēst auzu pārslu putru, tai var pievienot kaut ko, kas mazajam ļoti garšo. Piemēram, brokastu pārslas vai sasmalcinātas šokolādes gabaliņus. Savukārt līdzņemšanai skolas launagam noderēs gan auzu pārslu cepumi, tostarp ar dažādām piedevām (riekstiem, rozīnēm, dzērvenēm utt.), gan pašu gatavotas mušļa šokolādītes, auzu pankūciņas un tamlīdzīgi gardumi, kas ir viegli apēdami skolā.
Lūk, divas radošas receptes, kas ir gan ērti pagatavojamas, gan pietiekami interesantas, lai garšotu bērniem!
4 graudu pārslu mušļa batoniņi
Gatavošanas laiks: 20 min. + 1 h atdzesēšana.
Porcijas lielums: 12 gabaliņi.
Nepieciešams:
200 g žāvētu aprikožu
100 g žāvētu dzērveņu
100 g dateļu bez kauliņiem
150 g Indijas riekstu
200 g 4 pārslu maisījuma “Herkuless”
100 g kokosa sviesta (izkausēta)
Glazūrai:
100 g šokolādes (pēc izvēles: tumšā vai piena)
60 g sviesta (var izmantot arī kokosa sviestu)
Pagatavošana
Virtuves kombainā liec visus žāvētos augļus un samal.
Pievieno Indijas riekstus un 100 gramus graudu maisījuma. Samal.
Pieliec kokosa eļļu un 100 gramus atlikušā maisījuma. Ieslēdzot virtuves kombainu tikai uz dažām sekundēm, samaisi masu.
Masu liec starp diviem cepamajiem papīriem formā un nospied zem sloga.
Liec ledusskapī uz 15 minūtēm. Izkausē šokolādi ar sviestu.
Pārlej to mušļa masai un liec ledusskapī uz vismaz stundu, lai pilnībā sastingst.
Kad viss sastindzis, sagriez vēlamās formas batoniņos. Šī ir lieliska alternatīva enerģijas batoniņiem.
Griljāžas pārslu un sēklu cepumi
Gatavošanas laiks: 2 stundas.
Porcijas lielums: 8 personām.
Nepieciešams:
Pamatnei:
120 g sviesta
1 olas dzeltenums
110 g kviešu miltu
60 g auzu pārslu
20 ml auksta ūdens
Šķipsniņa sāls un cukura
Griljāžai:
180 g pārslu ar sēklām “Herkuless”
120 g valriekstu
160 g cukura
120 g sviesta
Pagatavošana
Pamatnes sastāvdaļas liec virtuves kombainā un mal, līdz izveidojas mīkla, kas atgādina smilšu mīklu. Masu liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
Izrullē un liec cepamtraukā uz cepamā papīra.
Ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm. Pa to laiku sakarsē cepeškrāsni bez ventilatora līdz 190 grādiem.
Apcep pamatni 10 minūtes.
Uz pannas kausē cukuru, līdz veidojas šķidra karamele, pievieno pārslas ar riekstiem un pieliec sviestu. Savāri griljāžu. To lej uz izceptās pamatnes un nedaudz palīdzini.
Cepeškrāsnī samazini temperatūru līdz 160 grādiem un liec pannu karsēties uz 10 minūtēm.
Izņem no cepeškrāsns un atdzesē pilnībā.
Sagriez vēlamās formas cepumos.
Rakstu sēriju "Brokastu spēks visai ģimenei" atbalsta "Herkuless"