Ar “indi” pildītās olas – izcila recepte Helovīniem
Ar ko cienāties Helovīnos? Sagatavojiet pavisam jiftīgas pildītās olas!
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas Helovīna ēdienu receptes, kas šo svētku svinētājiem palīdzēs uzburt spocīgu atmosfēru uz uzkodu galda.
Ar “indi” pildītās olas
(Gatavošanas laiks: 30 minūtes)
Sastāvdaļas
- 10 vistu olas
- 2 ēdamk. sarkanās paprikas pulvera
- 3 ēdamk. biešu sulas
- 3 ēdamk. grieķu jogurta
- sāls, pipari pēc garšas
- melnā sezama sēkliņas
Pagatavošana
- Pagatavo cieti vārītas olas - verdošā ūdenī ieber sāli, ar karoti ievieto olas (pa vienai) un, kad ūdens uzvārās, vāri olas aptuveni 10 minūtes. Uzreiz pārliec olas ļoti aukstā ūdenī (tas ir nepieciešams, lai olas ir vieglāk notīrīt), pilnīgi atdzesē un notīri.
- Pārgriez katru olu horizontāli uz pusēm, uzmanīgi izņem ārā olas dzeltenumus.
- Dzeltenumus ar dakšiņu vai blenderi samaisi tos ar biešu sulu, jogurtu, sarkanās paprikas pulveri sāli un pipariem.
- Iegūto masu ievieto konditorejas maisā un sapildi ar to tukšās olas baltuma pusītes. (To var darīt arī ar tējkarotes palīdzību).
- Apkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz.