Papildini mazuļa ēdienkarti! Baltās zivs un kabaču biezenis ar kinzu un ingveru
Iekļaujot mazuļa ēdienkartē veselīgās omega-3 taukskābes, tiek veicināta bērna smadzeņu attīstība, īstermiņa un ilgtermiņa atmiņa, kā arī tām ir daudz citu pozitīvo īpašību.
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamk. olīveļļas
- 1 vidēja izmēra baltās zivs fileja (piemēram, tilapija, jūras asaris, plekste)
- 120ml (½ tases) ūdens, dārzeņu vai zivs buljona bez sāls
- 1 vidēja lieluma kabacis
- ½ tējkarotes smalcinātu kinzas zaļumu
- ½ tējkarotes svaigi rīvēta ingvera
Gatavošana:
- Cepeštraukā kopā ar zivi liek 1 vidēja lieluma kabaci, kas sagriezts gabaliņos.
- Cepamtrauku un zivi ieziež ar olīveļļu.
- Cep 200 grādos 10-15 minūtes vai līdz brīdim, kad zivs ir pilnībā izcepusies
- Tad atdzesēto zivi un kabaci saliek blenderī un sablendē viendabīgā biezenī, pakāpeniski pievienojot šķidrumu. Pirms blendēšanas pievieno arī ½ tējkarotes sasmalcinātu kinzas zaļumu un ½ tējkarotes svaigi rīvēta ingvera.