Vakariņas bērnu gaumē jeb Folijā gatavota vistas fileja ar rīsiem un ananasiem
Lai gan abi mūsu bērni ir no ēdāju flanga, tomēr nav gluži tā, ka viņi ēdīs visu, ko dos. Tad nu esmu ielāgojusi pārtikas produktus, kurus viņi abi atzīst par labiem esam, un gatavoju dāžadas to kombinācijas. Vistas fileja, rīsi un ananass ir viņu top produktu augšgalā, un no tiem pagatavot maltīti var patiešām ātri un vienkārši.
Vajadzēs:
- Vistas fileju
- Garšvielas (es izmantoju gatavo garšvielu vistas gaļai, mazliet malta muskatrieksta, nedaudz sāls)
- Rīsus (mums garšo Basmati)
- Svaigu ananasu (var izmantot arī konservētus ananasus)
Gatavošana
- Vistas fileju sajauc ar garšvielām, kārto folijā, aizloka malas, cik vien iespējams, un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 200 grādos aptuveni 25 minūtes.
- Tikmēr uzvāra rīsus, pievienojot sāli, un gatavus sajauc ar gabaliņos sagrieztu ananasu.
Mani knifi
- Ja dēls neredz, rīsos ielieku sviesta piciņu un visu sajaucu. Tad rīsiem maigāka garša.
- Vienmēr maliņā uz šķīvja uzlieku arī stienīšos sagrieztus svaigus burkānus un gurķus, bet meitai arī pa kādam tomātam. Citiem vārdiem sakot, katram bērnam pasniedzu ēdienu, uz šķīvja uzliekot arī viņa iecienītākos svaigos dārzeņus, un viss tiek apēsts.