Maza bērna ēdienkartei: zirņu zupa ar vistu
“Zirņi ir bagāti gan ar A un K vitamīnu, gan ar B grupas vitamīniem, tādiem kā tiamīns, pantotēnskābe un folskābe. Zirņi satur daudz minerālvielu – cinku, varu, fosforu, magniju un dzelzi, ko būtu īpaši svarīgi atcerēties, ja bērna uzturā nav iekļauta gaļa vai arī tā ir nepietiekamā daudzumā,” stāsta sertificēta uztura speciāliste, “Rimi Bērniem” eksperte Olga Ļubina.
Sastāvdaļas:
- 200 g vistas filejas
- 1 glāze šķelto zirņu
- 2 vidēja lieluma kartupeļi
- 1 vidēja lieluma burkāns
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1,5 l ūdens
Pagatavošana:
Zirņus noskalo un atstāj mērcēties ūdenī uz aptuveni četrām stundām.
Vistas fileju sagriež gabaliņos, liek vārīties ūdenī. Zupai noņem putas un pievieno zirņus; vāra aptuveni 50–60 minūtes uz lēnas uguns.
Zupai pievieno sarīvētus burkānus un smalki sagrieztus sīpolus. Vēlāk pieliek sagrieztus kartupeļus.
Vāra vēl 15–20 minūtes, līdz kartupeļi paliek mīksti. Pievieno garšvielas pēc izvēles.