Vienkāršas receptes, kas noderēs uzkodām izbraucienos
“Labi un garšīgi paēduši cilvēki ir priecīgi cilvēki, un tas attiecas ne tikai uz pieaugušajiem, bet arī uz bērniem,” uzsver Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina, “Un noteikti labākā izvēle ir pašu gatavoti, nevis pa ceļam nopirkti batoniņi un citas uzkodas.”
Riekstu un dateļu batoniņi
Sastāvdaļas:
- 150 g dateļu
- 100 g mandeļu
- 100 g Indijas riekstu
- 3 ēdamk. linsēklu
- 1 tējk. kanēļa
- 3 ēdamk. ķirbja sēklu
Gatavošana:
- Blenderī sasmalcina riekstus, smalki sagriež dateles.
- Pievieno linsēklas, ķirbju sēklas un kanēli, masu rūpīgi samaisa.
- Masu klāt uz cepampapīra aptuveni 1,5cm biezumā un cep 160 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes. Temperatūru samazina līdz 110 grādiem un cep vēl 10 minūtes.
- Batoniņus sagriež, kamēr silti. Atdzesē un iesaiņo līdzņemšanai.
Ābolu virtuļi
Sastāvdaļas
- 1 liels, salds ābols
- 2 olas
- 100 gb auzu miltu
- ½ tējk. cepamā pulvera
- Kanēlis pēc garšas
Gatavošana:
- Ābolu nomizo un sarīvē vai sablendē.
- Pievieno olas, auzu miltus, cepamo pulveri un kanēli, masu kārtīgi samaisa.
- Mīklu liek ietaukotās virtuļu formiņās un cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
Receptes sagatavojusi Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina.