Spocīgas, jocīgas, bet garšīgas! Labākās Halovīna receptes, kas prasīs pavisam maz darba un laika

Ja organizē Halovīna ballīti, vai gluži vienkārši spocīgu atmosfēru Visu svēto dienas priekšvakarā vēlies radīt vien sev un ģimenei, tev noteikti noderēs pāris vienkāršas, bet spocīgas un vizuāli efektīgas receptes. Tās neprasīs nedz daudz laika, nedz darba, turklāt arī maciņam būs draudzīgas.
Garšīgi un vienkārši - vislabākā kombinācija!

FOTO: Shutterstock.com

Garšīgi un vienkārši - vislabākā kombinācija!

Ar “indi” pildītas olas (gatavošanas laiks: 30 minūtes)

Shutterstock

Sastāvdaļas:

  • 10 vistu olas
  • 2 ēdamk. sarkanās paprikas pulvera
  • 3 ēdamk. biešu sulas
  • 3 ēdamk. grieķu jogurta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • melnā sezama sēkliņas

 

Pagatavošana:

  1. Pagatavo cieti vārītas olas - verdošā ūdenī ieber sāli, ar karoti ievieto olas (pa vienai) un, kad ūdens uzvārās, vāri olas aptuveni 10 minūtes. Uzreiz pārliec olas ļoti aukstā ūdenī (tas ir nepieciešams, lai olas ir vieglāk notīrīt), pilnīgi atdzesē un notīri.
  2. Pārgriez katru olu horizontāli uz pusēm, uzmanīgi izņem ārā olas dzeltenumus.
  3. Dzeltenumus ar dakšiņu vai blenderi samaisi tos ar biešu sulu, jogurtu, sarkanās paprikas pulveri sāli un pipariem.
  4. Iegūto masu ievieto konditorejas maisā un sapildi ar to tukšās olas baltuma pusītes. (To var darīt arī ar tējkarotes palīdzību).
  5. Apkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz.

Mūmiju desiņas (gatavošanas laiks: 15 minūtes)

Shutterstock

Sastāvdaļas: 

  • Kārtainā mīkla, 
  • cīsiņi vai desiņas, 
  • pipari vai jebkādi citi rotājumi, ko izmantot acīm

 

Pagatavošana: 

  1. Aptin cīsiņus vai desiņas ar kārtainās mīklas strēmelēm, atstājot mazas spraugas "acīm". 
  2. Cep 180°C aptuveni 15 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Pievieno piparu "acis".

Pasta ar acīm (gatavošanas laiks: 30 minūtes)

Shutterstock

Sastāvdaļas:

  • 200 g vārītu spageti
  • Saujiņa melno olīvu
  • 8 mocarellas bumbiņas
  • 400 g siera mērces ICA 
  • 3 ēdamkarotes zaļumu pesto

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Pannā uzkarsē siera mērci, pievieno pesto un izvārītus spageti. 
  2. Visu kārtīgi samaisa un, uzrullējot spageti, kārto šķīvī.
  3. Katrai mocarellas bumbiņai virsū liek melnās olīvas šķēlīti, tā izveidojot acis.
  4. Gatavās acis kārto uz spageti.

Raganu slotiņas (gatavošanas laiks: 15 minūtes)

Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • PikNik siera nūjiņas
  • 8 sāļie salmiņi
  • Neliela buntīte blanšētu lociņu

 

Pagatavošana:

  1. Siera nūjiņas pārgriež uz pusēm, vidū iedur salmiņu un sieru saplucina strēmelēs, līdz galam nenoplēšot. 
  2. Ap izveidoto slotiņu apsien tievu blanšēta lociņa strēmeli.

Šausminošie pirkstiņi (gatavošanas laiks: 30 minūtes)

Shutterstock

Sastāvdaļas:

2 glāzes miltu

  • 1/2 glāzes sviesta
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 ola
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • Šķipsna sāls
  • Veselas mandeles (nagiem)
  • Sarkanais ievārījums vai pārtikas krāsa (asinīm)

 

Pagatavošana:

  1. Mīklas sagatavošana: Sajauc sviestu un cukuru, līdz tas ir krēmīgs. Pievieno olu un vaniļas ekstraktu, pēc tam pamazām iecilā miltus, cepamo pulveri un sāli, veidojot mīklu.
  2. Formēšana: No mīklas izveido garus pirksta formas rullīšus. Katras pirksta formas vienā galā piestiprini veselu mandeli – tā būs nags.
  3. Cepšana: Novieto mīklas pirkstus uz cepamā papīra un cep 180°C temperatūrā 10-12 minūtes vai līdz pirksti ir viegli zeltaini.
  4. Dekorēšana: Pēc cepšanas ļauj atdzist. Pēc tam mandeļu nagus piesūcina ar sarkano ievārījumu vai pārtikas krāsu, lai izskatītos kā asiņaini pirksti. 

Spoku bezē (gatavošanas laiks: 1 stunda un 20 minūtes)

Shutterstock

Sastāvdaļas:

  • 2 olas baltumi
  • 100 g cukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • Tumšās šokolādes gabaliņi vai pārtikas krāsa acīm
     

Pagatavošana:

  1. Sakuļ olu baltumus, līdz veidojas mīkstas putas, pēc tam pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot, līdz masa kļūst stingra un spīdīga. Pievieno vaniļas ekstraktu.
  2. Ar konditorejas maisiņu izveido spoku formas uz cepamā papīra.
  3. Uz katra spoka uzliec divus šokolādes gabaliņus kā acis.
  4. Cep 100°C temperatūrā apmēram 1 stundu, līdz bezē kļūst kraukšķīgs

Saistītie raksti