Mazo, mīlīgo pankūciņu uzkoda ar kivi un zemesriekstu sviestu

“Plānojot svētkus, vecāki mēdz aizrauties ar svinību vietas dekorēšanu, skaistiem ielūgumiem un izklaižu plāniem, mazāk uzmanības pievēršot tam, ko cels galdā,” novērojusi sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Viņa iesaka pavisam vienkāršu recepti gardām un mīlīgām pankūciņām, kas bērniem būs ērti paņemamas rokās.
Mazas pankūciņas, kas garšos pat lielākajiem neēdājiem.

FOTO: Publicitātes foto

Mazas pankūciņas, kas garšos pat lielākajiem neēdājiem.

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 3 ēdamk. miltu
  • 2 ēdamk. cukura 
  • 4 ēdamk. zemesriekstu sviesta
  • 2–3 kivi 
  • 1 tējk. vaniļas cukura 
  • Šķipsniņa sāls 
  • Eļļa cepšanai
     

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Olu dzeltenumus atdala no baltuma, baltumus sakuļ stingrās putās. 
  2. Dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļu, līdz masa paliek gaiši dzeltena.
  3. Olu dzeltenumā iemaisa miltus, iecilā olu baltumus.
  4. Sakarsētā eļļā uz pannas uzcep mazas pankūciņas aptuveni 5 cm diametrā.
  5. Uz pankūkas uzsmērē zemesriekstu sviestu, uzliek virsū vēl vienu pankūciņu un dekorē ar  kivi.

Saistītie raksti