Vienkārši, lēti, ātri, un bērniem tiešām garšo – lēcu makaroni ar tunci
Uztura speciāliste Olga Ļubina aicina vecākus bērnu ēdienkartes dažādošanai jau no mazotnes uzturā iekļaut pilngraudu makaronus, kā arī makaronu izstrādājumus no citiem graudaugiem un pākšaugiem, kas mūsdienās ir pieejami ļoti plašā klāstā.
Sastāvdaļas:
- 300 g lēcu makaronu
- 200 g tunča savā sulā
- 1–2 ķiploka daiviņas
- 300 g sasmalcinātu tomātu savā sulā
- 1 paprika
- 100 g rīvēta siera
- Olīveļļa cepšanai
- Svaigs baziliks dekorēšanai
- Sāls, pipari, oregano pēc garšas
Gatavošana
- Novāra lēcu makaronus atbilstoši gatavošanas instrukcijai uz iepakojuma.
- Eļļā uz pannas apcep sasmalcinātu ķiploku, pievieno tunci un apcep aptuveni 5 minūtes.
- Pievieno tomātus savā sulā, smalki sagrieztu papriku, garšvielas un sautē aptuveni 10–15 minūtes.
- Pievieno makaronus un rīvētu sieru. Ēdienu noņem no uguns un atstāj uz vēl 10–15 minūtēm.
- Pasniedzot dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.