Kabaču omlete – gards veids, kā apēst D vitamīnu

Kā gardi apēst D vitamīnu? Sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atklāj recepti, kas noderēs gan rīta, gan pusdienu, gan vakara maltītei.
Recepte ir viegla un bērniem garšo.

FOTO: Publicitātes foto

Recepte ir viegla un bērniem garšo.

Sastāvdaļas:

  • 200 g  kabaču
  • 2 vistu olas 
  • 50 ml piena 
  • 30 g siera 
  • Augu eļļa pannas ietaukošanai 
  • Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Olas sakuļ ar pienu un garšvielām. 
  2. Kabaci sarīvē uz rupjās rīves un pievieno olu masai.
  3. Cepamtrauku ieziež ar eļļu, tajā pilda omletes masu un pārkaisa ar sieru. 
  4. Cep cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 15–20 minūtes (līdz omlete ir pufīga un zeltaini brūna). 
  5. Pasniedz ar jogurtu vai krējumu un zaļumiem. 

Saistītie raksti