Kabaču omlete – gards veids, kā apēst D vitamīnu
Kā gardi apēst D vitamīnu? Sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atklāj recepti, kas noderēs gan rīta, gan pusdienu, gan vakara maltītei.
Sastāvdaļas:
- 200 g kabaču
- 2 vistu olas
- 50 ml piena
- 30 g siera
- Augu eļļa pannas ietaukošanai
- Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles
Gatavošana
- Olas sakuļ ar pienu un garšvielām.
- Kabaci sarīvē uz rupjās rīves un pievieno olu masai.
- Cepamtrauku ieziež ar eļļu, tajā pilda omletes masu un pārkaisa ar sieru.
- Cep cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 15–20 minūtes (līdz omlete ir pufīga un zeltaini brūna).
- Pasniedz ar jogurtu vai krējumu un zaļumiem.