Mikroelementiem bagātie šokolādes mafini ar griķiem un pupiņām

"Augšanas un attīstības procesā bērna organismam ir paaugstinātas uzturvielu prasības, un mikroelementu trūkums var negatīvi ietekmēt veselības stāvokli nākotnē,” stāsta sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina un piebilst, ka arī našķi var būt mikroelementiem bagāti.
Našķis ar augstu pievienoto vērtību.

FOTO: Publicitātes foto

Našķis ar augstu pievienoto vērtību.

Sastāvdaļas: 

  • 1 glāze zaļo griķu (iepriekš izmērcētu vai diedzētu)
  • 1 glāze vārītu pupiņu
  • 2 nogatavināti banāni
  • 0,5 glāzes kokosriekstu piena
  • 1 ēdamk. kokosriekstu eļļas
  • 3 ēdamk. kakao vai karoba pulvera
  • 50 g žāvētu aprikožu 
  • ½ tējk. kanēļa 
  • Šķipsniņa sāls
  • Rūgtā šokolāde pārkaisīšanai

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot aprikozes un šokolādi, sablendē līdz viendabīgai masai.
  2. Blendējumam pievieno sagrieztas aprikozes.
  3. Mīklu pilda mafinu formiņās un pārkaisa ar šokolādes gabaliņiem. 
  4. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes. 

Saistītie raksti