Lēti, vienkārši un neparasti – griķu putra ar olu un lociņiem

"Bērnu veselīgu ēdienkarti iespējams veidot arī ekonomiski izdevīgi, ja vien pieiet tam pārdomāti un radoši," stāsta sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina. Šī recepte ir vienkārši pagatavojama, maciņam draudzīga un no daudzu bērnu iemīļotām sastāvdaļām.
Garšos gan lieliem, gan maziem.

FOTO: Publicitātes foto

Garšos gan lieliem, gan maziem.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze griķu putraimu
  • 2 glāzes verdoša ūdens
  • 3 vistas olas
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 sīpols
  • 1–2 ēdamk. augu eļļas
  • 1 buntīte sīpollociņu vai citu zaļumu
  1. Sāls un pipari – pēc garšas


Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Olas liek aukstā ūdenī un vāra 7–8 minūtes, līdz tās ir pilnībā vārītas. Pēc tam pārlej ar aukstu ūdeni, ļauj atdzist un nomizo.
  2. Griķus vāra atbilstoši norādēm uz iepakojuma. 
  3. Vārītās olas sagriež lielos gabalos, zaļumus smalki sakapā.
  4. Sīpolu nomizo un sagriež plānos pusgredzenos (ja gatavo bērniem, kam nepatīk sīpoli, tos var sagriezt ļoti smalki). Sīpolu liek uz pannas ar uzkarsētu eļļu, pievieno šķipsniņu sāls un apcep, maisot, līdz tas kļūst zeltains.
  5. Kad griķi gatavi, tiem pievieno sāli, sviestu, apceptos sīpolus, sagrieztās olas un zaļumus. Rūpīgi samaisa. Pasniedz siltu. Lai labi garšo!

Saistītie raksti