Auzu pārslu pankūkas ar sieru – bērni ēd kārām mutēm
"Lai ēdienreizes būtu ne tikai veselīgas un budžetam draudzīgas, bet arī bērniem pievilcīgas, ir vērts izmantot vienkāršas, taču radošas receptes," iesaka sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina.

FOTO: Publicitātes foto
Pankūkas no šķīvja pazudīs rekordātrumā, jo ir bezgala gardas.
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamk. auzu pārslu (pilngraudu vai ātri vārāmās)
- 2 olas
- 3 ēdamk. piena
- 30 g smalki rīvēta siera
- Sāls un pipari – pēc garšas
- Augu eļļa – cepšanai

Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas kopā ar šķipsniņu sāls un pienu, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno auzu pārslas, samaisa un atstāj uz 5–7 minūtēm, lai tās uzbriest.
- Gatavajā masā iecilā lielāko daļu siera, vēlreiz samaisa un cep uz pannas uzkarsētā eļļā.
- Var cept kā vienu lielu pankūku, uzliekot pannai vāku, vai kā mazas pankūciņas. Ja cep lielas pankūkas, to var salocīt uz pusēm un pasniegt ar grieķu jogurtu vai krējumu un svaigiem dārzeņiem.