Burkānu biezenis - bērniem no 6 mēnešu vecuma
Sastāvdaļas:
- Burkāni - 150.gr
- Eļļa - 1.tējkarote
- Ūdens - 50. ml
Pagatavošana:
Burkānus rūpīgi nomazgā, notīra, nogriež zaļo burkāna daļu, ja tāda ir. Dārzeni sarīvē uz sakņu rīves. Eļļu uzkarsē nelielā pannā, pievieno burkānus, uzliek pannai vāku un ļauj burkāniem pāris sekundes sautēties karstajā eļļā. Tad pielej nedaudz ūdens, apmaisa ēdienu, ik pa brīdim pa daļām pievieno atlikušo ūdens daudzumu. Pēc apmēram 10 minūtēm ēdiens ir gatavs. To nedaudz atdzesē, ar smalcinātāju pārvērš biezenī. Kad ēdiens pietiekami atdzisis, to piedāvā mazulim. Ja porcija pārāk liela vai mazuļa apetīte – maza, pāri palikušo burkānu biezeni varat izmantot kā bāzi mērcei vai zupai, kas garšos visai ģimenei. Burkānu biezeni var arī uzglabāt ledusskapī līdz nākamajai ēdienreizei, tomēr der atcerēties, ka sasaldējot burkāns zaudē savu patīkamo garšu.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.