Spinātu biezenis ar krējumu - bērniem no 10 mēnešiem
Spinātus nomazgā, izlasa bojātās lapas, atdala pārāk cietos
kātiņus. Pēc mazgāšanas spināta lapas nosusina uz papīra dvieļa un
liek lielā katlā, nosegtā ar vāku, uz minūtēm 10 sautēties savā
sulā. Gatavos spinātus izkāš sietā un tūlīt pat pārlej ar aukstu
ūdeni, lai saglabātos jaukā zaļā krāsa. Kad spinātiem notecējis
liekais ūdens, tos sasmalcina biezenī. Uz pannas uzkarsē olīveļļu,
liek uz pannas spinātu biezeni, uzkarsē un, līdz ko tas pietiekami
atdzisis, pasniedz mazulim.
Variants: 1 tējkarote sviesta 1 tējkarote rupja
maluma miltu 1 tējkarote saldā krējuma Ja tīk – ¼ tējkarotes svaigu
pētersīļu Nepiedegošā katlā izkausē sviestu, ar koka karoti iemaisa
miltus un uzkarsē. Pievieno spinātu biezeni un kādu mirkli pavāra.
Pieliek krējumu un, ja mazulim tīk, ēdienu pārkaisa ar rūpīgi
atlasītu, kārtīgi nomazgātu un smalki sakapātu pētersīļu kumšķīti.
Atcerieties – no spinātiem gatavotos ēdienus nedrīkst atkārtoti
sildīt, jo šāda sildīšana spinātos esošajiem nitrātiem liek
pārvērsties daudz kaitīgākos nitrītos!
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Olīveļļa - 1.tējkarote
- Spināti - 250.gr