Spinātu biezenis ar krējumu - bērniem no 10 mēnešiem

FOTO: Shutterstock.com

Spinātus nomazgā, izlasa bojātās lapas, atdala pārāk cietos kātiņus. Pēc mazgāšanas spināta lapas nosusina uz papīra dvieļa un liek lielā katlā, nosegtā ar vāku, uz minūtēm 10 sautēties savā sulā. Gatavos spinātus izkāš sietā un tūlīt pat pārlej ar aukstu ūdeni, lai saglabātos jaukā zaļā krāsa. Kad spinātiem notecējis liekais ūdens, tos sasmalcina biezenī. Uz pannas uzkarsē olīveļļu, liek uz pannas spinātu biezeni, uzkarsē un, līdz ko tas pietiekami atdzisis, pasniedz mazulim.

Variants: 1 tējkarote sviesta 1 tējkarote rupja maluma miltu 1 tējkarote saldā krējuma Ja tīk – ¼ tējkarotes svaigu pētersīļu Nepiedegošā katlā izkausē sviestu, ar koka karoti iemaisa miltus un uzkarsē. Pievieno spinātu biezeni un kādu mirkli pavāra. Pieliek krējumu un, ja mazulim tīk, ēdienu pārkaisa ar rūpīgi atlasītu, kārtīgi nomazgātu un smalki sakapātu pētersīļu kumšķīti. Atcerieties – no spinātiem gatavotos ēdienus nedrīkst atkārtoti sildīt, jo šāda sildīšana spinātos esošajiem nitrātiem liek pārvērsties daudz kaitīgākos nitrītos!

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa - 1.tējkarote
  • Spināti - 250.gr