Rīsu pārslas ar āboliem (no 6 mēnešiem)
Ūdeni uzvāra, ļauj nedaudz atdzist, tad pārlej pārslām, labi samaisa, pievieno sviestu. Ābolu sagriež četrās daļās, izgriež serdi, tad sarīvē uz stikla vai plastmasas rīves, rīkojoties tā, lai rīvēšanas beigās pāri paliek vien miza. Sarīvēto ābolu iemaisa rīsu putrā. Variants Rīvēta ābola vietā var izmantot ābolu biezeni. Skat. lpp. Ābolu nav ieteicams mizot vai rīvēt uz metāla rīves, jo pēc saskares ar metālu ābols ļoti ātri sabrūnē. Lai arī tas nav kaitīgi mazuļa veselībai, tomēr brūns ābolu biezenis nez vai vairos mazuļa apetīti.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Sviests - 1.tējkarote
- Ūdens.100 ml
- Rīsu pārslas - 2.ēdamkarotes
- Ābols - 1