Auzu pārslas ar augļiem (no 7 mēnešiem)
Uzkarsē ūdeni, vienmērīgi iemaisa pārslas, putru uzvāra, tad noņem no uguns un ļauj putrai «atpūsties» minūtes 5. Ābolu nomizo, izgriež serdi. Saldētas ogas atkausē, svaigas – noskalo un rūpīgi pārlasa, ļauj notecēt liekajam ūdenim. Augļus ar smalcinātāju pārvērš biezenī. Biezeni ieteicams izberzt caur sietu, lai gatavajā ēdienā nebūtu aveņu sēkliņu. Siltajai putrai pievieno sviestu un augļu biezeni, visu labi samaisa.
Sastāvdaļas
- Avenes - 2.ēdamkarotes
- Ūdens 100 ml
- Auzu pārslas - 2.ēdamkarotes
- Sviests - 1.tējkarote
- Ābols - 1