Burkānu – kartupeļu biezenis ar gaļu (no 7 mēnešiem)
Dārzeņus nomizo, nomazgā, sagriež nelielos gabalos un liek vārīties. Gaļu vārā citā katliņā, kad gaļa uzputo, to noputo un ūdeni nokāš. Gaļu pievieno dārzeņiem un ar vāku nosegtā katlā turpina vārīt apmēram 20 minūtes. Pēc tam nokāš buljonu, ar elektrisko smalcinātāju visu pārvērš biezenī, pievieno sviestu, ja nepieciešams, pielej nedaudz buljona, kurā vārījās dārzeņi un gaļa. Krietni ātrāk un vienkāršāk šo pašu ēdienu pagatavot būs, izmantojot iepriekš sagatavotu gaļu, kas, porcijās sadalīta, sasaldēta glabājas ledusskapja saldējamajā kamerā.
Sastāvdaļas
- Sviests - 1.tējkar.
- Liellopu maltā gaļa (liesa) - 20.gr
- Kartupeļi - 50.gr
- Burkāni - 100.gr